Christine, sopraan

Tanja, sopraan

Luca, sopraan

Anne, alt

Carla, alt

Michiel, tenor

Philip, bariton

Anton, bas

Joost, bas

Sarah, dirigente


Hoe het begon...

Vier mensen die elkaar van een ander koor kenden kwamen rond 2014 samen. Ze wilden graag een klein ensemble starten en plaatsten een oproep om meer leden aan te trekken. Zonder naam en zonder leiding, maar gedreven door de gedeelde liefde voor samenzang, nam de ambitie om een volledig dubbelkwartet te worden serieuzere vormen aan.

Sinds het begin heeft het koor een fijne ruimte om te repeteren in een schoolgebouw in Haarlem-Noord. De bezetting van het koor wisselde de afgelopen jaren. Vanaf 2017 heeft dirigente Sarah Elias zich met veel enthousiasme aan ons ensemble verbonden. Zij voegt veel toe, mede door haar ervaring als zangpedagoog en professioneel sopraan. Kwalitatief en muzikaal is OctOpus sindsdien sterk gegroeid.

Klassiek meerstemmig a capella repertoire is wat wij brengen. Door de jaren heen heeft OctOpus zich laten horen tijdens het Korenlint in de binnenstad van Haarlem en bij de Hofjesconcerten, die onderdeel zijn van The Big Sing (voorheen Koorbiënnale). Eigen concerten op mooie locaties geven wij ook graag, liefst één of twee keer per jaar.


Meezingen? Er is een vacature!